Om Thaimassage

Thaimassage som form är ca 2 500 år gammal och uppfanns av doktor Shivago Komarpaj, som var Buddhas läkare. Efter honom har kunskapen förts vidare genom muntlig tradition tills den nedtecknades på palmblad som blev en del av de heliga Buddistiska skrifterna. 1832 lät Thailands kung Rama III hugga in i sten vad som var kvar av texterna vid Wat Po i Bangkok - där de fortfarande går att beskåda.  

Enligt den traditionella thailändska läkekonsten är sjukdom ett resultat av energiblockeringar utefter någon eller några av de 72 tusen energilinjer som kallas för sen och som ungefär motsvaras av den kinesiska akupunkturens meridianlinjer och yogans nadis. Målet är att uppnå balans mellan energiflödena i kroppen.

Wat Po är känt som tempel av den liggande Buddha, och är Thailands första öppna universitet under kungens beskydd. Många kunskapsgrenar och vetenskaper är samlade på Wat Po exempelvis historia, religion, litteratur, konst, kultur, medicinsk vetenskap, fysioterapi och apotek.

Wat Po Thai Traditional Medical » och massageskola (Wat Po TTM) öppnades 1955. Wat Po TTM är den första thailändska medicinskolan under kontroll av Thailands utbildningsdepartement. Från början erbjöd Wat Po TTM fyra baskurser i thailändsk medicin vilka är Thai apotek, Thai medicin, Thai obstetrik och Thai massage. I mer än 50 år har studenter genomgått kurserna och arbetar inom hälsovård, massage och spa över hela världen. Behandlingar som Thai massage och fotmassage erbjuds på Wat Po TTM är en av de mesta välkända massagebehandlingarna i Thailand.

På Siam Relax kan du också köpa hem dina
egna Thailändska massageoljor från Wat Po TTM!
l

Klassisk Thaimassage i Göteborg
 

 

Siam Relax | Öppettider: måndag- fredag kl. 09.00 - 20.00 | lördag kl.10.00 - 18.00
|
Nordhemsgatan 29   413 06 Göteborg | Tel: 031- 12 99 92| www.siamrelax.se